Facebook Twitter Google Plus Vimeo Youtube Feed Feedburner
Feedburner

Home Lboard

images
SAMBUTAN HARI MALAYSIA KE – 51 TIADA PERBEZAAN KAUM.

SAMBUTAN HARI MALAYSIA KE – 51 TIADA PERBEZAAN KAUM.

KOTA KINABALU – 16 September 2015. Sambutan hari Malaysia yang amat mariah kali ini di

LIM GUAN ENG LANCAR PROPAGANDA BODOH.

LIM GUAN ENG LANCAR PROPAGANDA BODOH.

Arthur Sim Penampang MCA – mengulas kenyataan Lim Guan Eng yang di keluarkan di portal

PEMUDA MCA PASIR GUDANG-putuskan-hubungan-dengan-najib-dibincang-hari-ini

PEMUDA MCA PASIR GUDANG-putuskan-hubungan-dengan-najib-dibincang-hari-ini

Tan akui tidak tahu apa yang berlaku sehingga sayap Pemuda bahagiannya membuat kenyataan yang mencetuskan

Janji Di Tepati Sebuah lagi Masjid Tun Juhar Pekan Baharu Sukau Dirasmikan Ketua Menteri

May 19, 2017

bundesliga

Oleh Marlina.

Kinabatangan – YAB Datuk Seri Panglima Musa Haji Aman, Ketua Menteri Sabah pagi tadi,  telah menyempurnakan perasmian Masjid Tun Juhar pekan baharu sukau.

Sebelum memberikan ucapan rasmi, beliau sempat menjawab  balasan pantun Datuk Sadde,Wakil Rakyat Sukau,

sinar mentari memancar indah
Kezana Hutan nampak kehijauan
Masjid Yang Indah Terbina Sudah
Lambang kesatuan Dan Usaha Kerajaan

Datuk Musa, merakamkan kesyukuran ke hadrat Allah S.W.T kerana izin dan limpanya jua, rakyat kinabatangan dapat hadir bersama-sama di majlis perasmian Masjid Tun Juhar pekan baharu sukau, beliau juga telah merakamkan ucapan terima kasih diatas jemputan untuk merasmikan majlis yang penuh bermakna kepada perkembangan sinar islam di Daerah ini, amnya di kawasan sukau.

Tambah beliau, ini adalah satu lagi tanda mercu pembangunan yang membuktikan bahawa kerajaan yang ada bukan sahaja mengutamakan pembangunan ekonomi dan fizikal semata-mata, kerajaan hari ini juga amat menitip beratkan  kepentingan pembangunan dalam aspek keagamaan serta kerohanian.

“Kerajaan yang hari ini sangat prihatin terhadap penyediaan rumah-rumah ibadah seperti masjid sebagai kemudahan ummat islam untuk beribadat dengan selesa secara berjemaah disamping itu juga masjid baharu ini dapat menampung jemaah yang ramai, ianya juga menyediakan ruang tempat mengadakan aktiviti keagamaan dan kemasyarakatan yang menjurus kearah pembudayaan ilmu dan perpaduan umah.”

Nasihat beliau, Masjid perlu sentiasa dihidupkan dan dimakmurkan sebagai pusat ibadah selari dengan tuntutan agama islam, Pengerusi dan jawatankuasa perlu merancang program-program yang dapat membimbing serta membantu masyarakat islam lainya, Pihak Muis dan Jheains disaran agar terus memantau dan bertindak sewajarnya terhadap keperluan dan institusi masjid di seluruh negeri sabah.

“Kita sentiasa memberikan kerjasama yang padu terhadap kerajaan pusat, yang di pimpin oleh YAB Dato Sri Najib Tun Abd Razak sebagai Perdana Menteri Malaysia, dan ini adalah cara kita, cara kerajaan Barisan Nasional berkerjasama yang akhirnya akan mendapat manafaatnya ialah rakyat dari segi pembangunan dan peruntukan yang di salurkan kerajaan pusat.”


Comments

Readers are required to have a valid Facebook account to comment on this story. We welcome your opinions to allow a healthy debate. We want our readers to be responsible while commenting and to consider how their views could be received by others. Please be polite and do not use swear words or crude or sexual language or defamatory words. FMT also holds the right to remove comments that violate the letter or spirit of the general commenting rules.

The views expressed in the contents are those of our users and do not necessarily reflect the views of FST.

Comments