Facebook Twitter Google Plus Vimeo Youtube Feed Feedburner
Feedburner

Home Lboard

images
SAMBUTAN HARI MALAYSIA KE – 51 TIADA PERBEZAAN KAUM.

SAMBUTAN HARI MALAYSIA KE – 51 TIADA PERBEZAAN KAUM.

KOTA KINABALU – 16 September 2015. Sambutan hari Malaysia yang amat mariah kali ini di

LIM GUAN ENG LANCAR PROPAGANDA BODOH.

LIM GUAN ENG LANCAR PROPAGANDA BODOH.

Arthur Sim Penampang MCA – mengulas kenyataan Lim Guan Eng yang di keluarkan di portal

PEMUDA MCA PASIR GUDANG-putuskan-hubungan-dengan-najib-dibincang-hari-ini

PEMUDA MCA PASIR GUDANG-putuskan-hubungan-dengan-najib-dibincang-hari-ini

Tan akui tidak tahu apa yang berlaku sehingga sayap Pemuda bahagiannya membuat kenyataan yang mencetuskan

Usul Carlo Di Tolak Mengkaitkan 1MDB – Switzerland

March 16, 2018

bundesliga

Saperti di duga,parlimen Switzerland telah menolak usul ahli parlimen parti Sosial Demokrat CARLO SOMMARUGA,yang kononnya,mencadangkan wang yg di katakan terkait 1MDB di negara itu di kembalikan kpd rakyat MALAYSIA.Hanya 53 menyokong manakala 138 menentang.

Sebelum PRU 13 dulu SOMMARUGA juga membangkitkan isu dgn kaedah dan timing yg hampir serupa,yaitu menjelang PILIHARAYA UMUM dan dgn tujuan mensasarkan ahli politik tertentu di Msia.Beberapa orang dari pihak pembangkang di Msia ternyata terlibat mengatur perkara ini.

Sommaruga di ketahui mempunyai contact dgn beberapa tokoh pembangkang dan NGO ANTI KERAJAAN.

Baru baru ini LIM KIT SIANG DAN WAN AZIZAH turut berperanan untuk cuba highlight FAKE NEWS seolah olah ADA WANG 1MDB(maka ianya wang rakyat)yg di tahan di Switzerland.Sekiranya usul itu di luluskan maka PH akan beroleh laba politik di saat mereka terus buntu dan strategi FAKE NEWS mereka satu persatu kantoi separuh jalan..

Mereka masih mahu memberi gambaran pada rakyat BAHAWA 1MDB KEHILANGAN WANG,WANG 1MDB DI CURI,dan cuba mensasarkan tuduhannya kepada YAB PM,sebagai senjata menjatuhkan DSN.Walhal wang yg di bekukan di Switzerland adalah yg melibatkan denda dan penalty beberapa bank di Switzerland yg terkait dgn perlanggaran peraturan perbankan negara tersebut dan usul itu pula bersifat umum dan bukan usul mengenai wang 1MDB.

Tapi sekali lagi mereka beroleh malu.Ahli Parlimen negara maju spt Switzerland bukan cap ayam spt sesetengah dari kita di sini.Malah sewaktu usul ini di bawa tahun lalu,kabinet Switzerland telah menyebut dgn jelas usul ini harus di tolak kerana bercanggah dgn asas undang undang.

Sudahlah wang RM430j yg di rujuk itu bukan dari 1MDB,malah 1MDB sendiri berkali kali menegaskan mereka tiada kehilangan apa apa wang.

Perlu di fahami 1MDB menjalankan urusniaga dan pelaburan dgn atau melalui pihak tertentu,dan kebertanggungjawaban mereka terhad setakat mana dan dgn siapa mereka berurusan..

Apa apa yg berlaku dan di lakukan orang lain,apa lagi di negara lain dgn wang yg di labur mereka adalah sama sekali di luar kuasa 1MDB.Yg penting 1MDB melabur secara sah DAN TELAH MENDAPAT KEMBALI PELABURANNYA,malah dgn keuntungan.Mana mungkin setelah beroleh pulangan dari pelaburannya,dan dgn tiada kehilangan apa apa 1MDB mahu menuntut wang pelaburan yg sudah menjadi hak orang lain sebagai hak mereka.LAIN LAH KALAU 1MDB KEHILANGAN WANG MEREKA.Jika itu berlaku semestinya kehilangan itu DI CATAT DLM AKAUNNYA,dan akaun itu sudah di periksa lumat oleh PAC,yg turut di anggotai ahli parlimen PAS,PKR DAN DAP.

Pembangkang benar benar mahu membina persepsi WANG DI CURI.Mereka mahu jadikan FAKE NEWS mereka sbg modal besar PRU14….mereka tidak akan berjaya.MASA ADALAH PENAWAR MUSTAJAB KEPADA KEPALSUAN.KERANA SELEPAS SEDIKIT MASA,TETAP DATANG KEBENARAN..DAN DGN NYA,TERHAPUSLAH KEBATILAN.

Kesabaran di pihak kerajaan dgn terus menerus menumpukan kpd tanggongjawab mengurus negara,dan memberi masa yg pjg utk rakyat menilai sebelum membubarkan parlimen,

AKHIRNYA SATU DEMI SATU BERITA PALSU/FAKE NEWS BERKUBUR BERSAMA PEMBAWANYA!!…..


Comments

Readers are required to have a valid Facebook account to comment on this story. We welcome your opinions to allow a healthy debate. We want our readers to be responsible while commenting and to consider how their views could be received by others. Please be polite and do not use swear words or crude or sexual language or defamatory words. FMT also holds the right to remove comments that violate the letter or spirit of the general commenting rules.

The views expressed in the contents are those of our users and do not necessarily reflect the views of FST.

Comments